GRID IN DE REGIO

Vanuit de samenwerking met onze leveranciers en partners vervullen wij onze rol als betrokken IT-adviseur en dienstverlener.

 
> Ontmoet onze regionale verbinders
OVER GRID

GRID staat voor gezamenlijke regionale ICT-dienst en is ontstaan vanuit vier gemeenten in de regio Oost-Groningen

 
> LEER GRID BETER KENNEN
WERKEN BIJ GRID

Grid staat in de regio groningen bekend als IT-werkgever waar medewerkers trots op zijn om voor te werken

 
> GA JIJ ONZE IT-UITDAGING AAN?
GRID VOOR JOU

Een stabiele werkomgeving is essentieel. Wij bieden publieke organisaties een doordacht, toekomstgericht, efficiënt en veilig IT-landschap

 
> ONTDEK DE VIER SUCCESFACTOREN VAN GRID
CONTACT

Rechtstreeks in contact of meer informatie

 
> KOM IN CONTACT MET GRID

Werken bij GRID

Maak de digitale wereld
menselijk

Uitdagend, vernieuwend én samen. Dat is GRID!

Werken bij GRID betekent werken vanuit je deskundigheid en enthousiasme, actief meedenken over de beste IT oplossingen, durven dromen en ontwikkelen, elkaar verder helpen, maar bovenal: terecht komen in een warm bad. GRID staat in de regio Groningen bekend als IT werkgever waar medewerkers trots op zijn om voor te werken.

Het team van GRID bestaat uit een club van hele diverse IT specialisten. Van net afgestudeerd tot jarenlange ervaring. Onze medewerkers zijn nuchtere verbinders en zetten zich dagelijks met veel plezier in om onze gebruikers te helpen, complexe klantvragen op te lossen en technologische transities waar te maken. Zij werken zowel met oude als de nieuwste techniek, systemen en hardware en passen dit toe bij publieke organisaties. Oplossingsgericht en lokaal actief, maar tegelijkertijd regionale werelddenkers. Onze verschillende disciplines werken volgens de Scrum methodiek aan projecten voor onszelf of voor onze klanten. Wij houden van eigenheid, hebben een “ons kent ons cultuur”, kennen onze klant persoonlijk en weten feilloos de weg op de klantlocaties.

Wonen en werken in Groningen

Er gaat niets boven Groningen, die spreuk ken je vast. Maar wist je dat naast de stad Groningen ook de provincie veel te bieden heeft? Van recreatie in de bossen tot een dagje naar de Waddeneilanden. Of wat dacht je van onze gunstige ligging ten opzichte van Duitsland? Binnen no time sta je in het centrum van Bremen of reis je naar Scandinavie.

Wonen en werken in Groningen brengt een fijne werk-privé balans met zich mee. Wij kennen geen ellenlange files, maar fietsen of rijden ’s morgens en ’s avonds rustig door een prachtig landschap naar ons werk. Een blik op de horizon, weidse velden of prachtige luchten. Onze omgeving is ruimtelijk, voorzien van schone lucht en biedt gezellige plaatsen met allure. Bovendien zijn er goede scholen, volop sport en andere vrijetijd mogelijkheden. Ben jij op zoek naar een toffe baan in de IT, binnen een hecht team én zie jij jezelf het liefste wonen aan het water of een wijds uitzicht? Bij ons is het mogelijk!

Vijf veel gestelde vragen over werken bij GRID

IT oplossingen voor publieke organisaties lijken mij juist heel standaard. Wat is daar dan uitdagend aan?

We stelden je vraag aan onze coördinator technisch beheer: “Wanneer je denkt dat ons werk saai is, heb je het toch echt mis. Juist de transitie naar digitale toepassingen die momenteel binnen publieke organisaties gaande is, houdt je scherp en daagt je uit. Geen verouderde technieken meer, maar vele nieuwe mogelijkheden. We stappen af van on-premises software en werken zoveel als het kan toe naar SaaS IT oplossingen en Microsoft 365 toepassingen. Bovendien werken wij in een wereld waar veel gehackt wordt. Cybercriminaliteit is een groot thema in de IT, zo ook voor publieke organisaties. Wij zorgen ervoor dat de beveiliging van ons IT landschap op orde is en houden vanuit ons commando centrum in de gaten of al onze 400 servers ook écht veilig draaien. Klinkt dat uitdagend genoeg?”

Er gaat niets boven Groningen, zegt men… Gebeurt er wel wat in jullie regio?

“Oh ja, absoluut! Ik geef eerlijk toe: het is hier niet iedere dag zo bruisend als in Amsterdam. Maar is dat écht wat je zoekt? Onze omgeving biedt prachtige natuur, ruimtelijke uitzichten, rust, betaalbare woningen en heel veel aanbod in winkels, horeca, kunst en cultuur. Bovendien liggen Leeuwarden, Groningen en Bremen binnen handbereik. Onze mensen zijn echt en oprecht betrokken bij hun leef- en werkomgeving. Wij kennen elkaar en wonen in een heerlijke leefomgeving. Wat wil je nog meer?”, vraagt onze (interim) directeur Helma Hoving.

Hoe omschrijven jullie medewerkers werken bij GRID?

We hebben ze gevraagd om werken bij GRID samen te vatten in één woord. Dat bleek lastiger dan gedacht. De antwoorden variëren namelijk van dynamisch, energiek en uitdagend, tot leuk, gaaf en geweldig. Eén antwoord sprak er uit: goed. Wist je namelijk dat goed in het Gronings goud betekent? Dat zegt genoeg, denken wij. GRID is goud!

Werken jullie vooral vanaf afstand, of ook op locatie?

Edwin Venema, projectleider: “Wij kennen onze gebruikers persoonlijk en helpen hen om op een vernieuwende manier met IT oplossingen te werken. Daarvoor werken wij vanuit Scheemda of hybride vanuit huis, maar kom je afhankelijk van je functie ook geregeld op de werkvloer van onze gebruikers. Om vragen te beantwoorden, apparatuur te installeren, iets te overleggen of software te implementeren. Werken bij GRID betekent namelijk zeker niet dat je alleen maar achter je bureau zit”.
Bij GRID werk je in de IT, met én voor mensen. Dat geeft je werk direct een extra dimensie.

Ik vind het belangrijk mijn kennis en kunde te blijven ontwikkelen. Bieden jullie hier de mogelijkheid toe?

Jazeker! Wij vinden dat namelijk net zo belangrijk en willen graag samen met onze IT specialisten impact maken. De ontwikkelingen in de IT staan geen dag stil. Daarmee bedoelen we niet dat je dagelijks iets nieuws moet leren (al mag het natuurlijk wel), maar willen we vooral benadrukken dat wij veel waarde hechten aan jouw persoonlijke ontwikkeling. We staan open voor jouw wensen op opleidingsgebied en denken graag met je mee om te zorgen dat jij je kunt blijven ontwikkelen binnen onze organisatie. Daag ons maar eens uit met jouw toekomstdroom!

Word jij onze nieuwe collega?

Hebben wij je geïnspireerd en wil je graag bij ons komen werken? Wat tof! We leren je heel graag kennen. Wanneer je doorklikt op één van onze openstaande vacatures, leggen wij je uit wie we zoeken en wat we van je verwachten. Ook lees je dan direct meer over onze goede arbeidsvoorwaarden en bijbehorende CAO.