GRID IN DE REGIO

Vanuit de samenwerking met onze leveranciers en partners vervullen wij onze rol als betrokken IT-adviseur en dienstverlener.

 
> Ontmoet onze regionale verbinders
OVER GRID

GRID staat voor gezamenlijke regionale ICT-dienst en is ontstaan vanuit vier gemeenten in de regio Oost-Groningen

 
> LEER GRID BETER KENNEN
WERKEN BIJ GRID

Grid staat in de regio groningen bekend als IT-werkgever waar medewerkers trots op zijn om voor te werken

 
> GA JIJ ONZE IT-UITDAGING AAN?
GRID VOOR JOU

Een stabiele werkomgeving is essentieel. Wij bieden publieke organisaties een doordacht, toekomstgericht, efficiënt en veilig IT-landschap

 
> ONTDEK DE VIER SUCCESFACTOREN VAN GRID
CONTACT

Rechtstreeks in contact of meer informatie

 
> KOM IN CONTACT MET GRID

Ervaren Cloud engineer

Dieper graven naar de echte vraag

Ben jij dé gedreven Cloud engineer met ambitie? Dan zijn wij op zoek naar jou!

 

De organisatie

GRID is een regionale IT club die voor de gemeenten Westerwolde, Oldambt, Pekela en Veendam en het werkbedrijf Afeer IT diensten aanbiedt. Eigentijds, enthousiast, nuchter en transparant. Samenwerken zit in ons DNA.

We bieden onze medewerkers een uitdagende en passende werkomgeving, waarin rekening wordt gehouden met ieders kwaliteiten en ruimte is voor ontwikkeling van kennis en vaardigheden. In de praktijk betekent dit dat wij investeren in opleidingen en cursussen om ons kennisniveau actueel en op pijl te houden. Dat maakt en houdt onze medewerkers gedreven om oplossingen voor onze klanten te creëren.

 

Join the club

Als ervaren Cloud engineer zet jij de lijnen uit om de IT omgeving van GRID en vóór onze klanten klaar te maken voor de toekomst. Vanuit jouw ervaring draag je bij aan een helder ontwerp voor deze Cloud-based omgeving. Je denkt actief mee over de beste oplossingen, het verbeteren van de dienstverlening aan onze klanten en interne organisatie. Daarvoor heb jij een goed beeld van actualiteiten binnen het IT werkveld, ben je nieuwsgierig naar nieuwe technologie en weet je deze te vertalen naar de omgeving van GRID.

Door jouw enthousiasme en kennisdeling weet je anderen te stimuleren om hierin mee te denken én gaan. Je bent betrokken bij eigentijdse projecten als: digitale werkplekomgeving 365, Hybride Cloud infrastructuur, Siem Soc en data-driven werken.

 

Jouw taken en verantwoordelijkheden

Als ervaren Cloud engineer richt jij je op het:

 • Strategisch en tactisch niveau meedenken met onze architecten over de nieuwste IT ontwikkelingen en ontwerpen van moderne werkplek en cloudoplossingen;
 • Vanuit een overstijgende blik inrichten, verbeteren en monitoren van de Cloud omgevingen, gebaseerd op Azure en Microsoft 365;
 • Professioneel communiceren binnen jouw eigen (Agile) team, binnen GRID en richting klanten;
 • Proactief optreden om problemen en technische issues te signaleren en voorkomen;
 • Zorgdragen en adviseren m.b.t. de beveiliging van gegevens, devices en infrastructuur, zowel technisch als in processen en gedrag.

 

Jouw competenties

 • Analytisch: je bent in staat om gecompliceerde problemen of situaties planmatig te analyseren en op te lossen;
 • Anticiperend: je hebt snel door welke ontwikkelingen gevolgen hebben voor het werk en handelt daar naar;
 • Overtuigend: je bent iemand die op basis van argumenten, stelligheid en enthousiasme anderen voor zijn of haar mening wint;
 • Risicobewust: je bent goed in het herkennen van risico’s, knelpunten en hindernissen en weet hoe je hier passend actie op kan ondernemen;
 • Samenwerkend: je hebt altijd oog voor het gemeenschappelijke doel en handelt doorgaans in het belang van een organisatie, team of iemand anders.

 

Hoe versterk jij de club?

Als ervaren Cloud engineer binnen GRID:

 • Heb jij minimaal 3 jaar werkervaring als IT engineer;
 • Beschik je over een HBO of academisch diploma op het gebied van IT;
 • Breng je ervaring mee op een aantal van onderstaande expertisegebieden:
  • Hybrid Cloud (Azure, AWS, on-premise)
  • Microsoft Server, AAD, SCCM, MDM/Intune, autopilot
  • Hosting Servers (HP, Veaam, storage)
  • Powershell
  • Monitoring tools (PRTG)
  • Moderne securitytechnieken
 • En wil je tussen de 24 en 36 uur per week bij GRID aan de slag.

 

Ons aanbod

Naast deze uitdagende functie bieden wij een plezierige werkomgeving bij een unieke ICT-organisatie voor meerdere gemeenten. Wij bieden jou een aanstelling voor de duur van een jaar, met de mogelijkheid tot een vaste aanstelling. Wij werken in een gedreven, innovatieve en uitdagende omgeving, aan veel verschillende projecten en disciplines en bieden alle ruimte voor ontwikkeling.

Binnen GRID heerst een gezonde work-life balance met uiteraard mogelijkheid tot flex-werken. Bovendien kent onze regio geen files, hoef je maar beperkt te werken buiten normale werktijden en werk je dagelijks in een prachtige regio met stad én natuur.

De medewerkers van GRID volgen de CAO-SGO (Samenwerkende Gemeentelijk Organisaties) en zijn voor de pensioenvoorziening aangesloten bij ABP. De functie is ingedeeld in functieschaal 10 – 11 (bruto maximaal € 4.494,- tot € 5.196,-). Daarnaast word je beloond met een flexibel arbeidsvoorwaardenbudget van 17,05% bovenop je bruto salaris. De inschaling is afhankelijk van opleiding en werkervaring. Een ontwikkelplan kan deel uitmaken van de aanstelling.

 

Meer weten?

Edwin Miedema vertelt je graag alle ins en outs! Informatie over deze functie kun je bij hem inwinnen via 06 – 86 89 75 62.

 

Word jij graag onze nieuwe collega?

Dan ontvangen wij jouw motivatie en CV met plezier per e-mail via vacatures@gridnv.nl, t.a.v. Edwin Miedema. De reactie termijn voor deze vacature eindigt op 31 januari 2023.

Jouw sollicitatie wordt door ons vertrouwelijk behandeld. Het ontvangen van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) is een voorwaarde voor het verkrijgen van een aanstelling.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.