GRID IN DE REGIO

Vanuit de samenwerking met onze leveranciers en partners vervullen wij onze rol als betrokken IT-adviseur en dienstverlener.

 
> Ontmoet onze regionale verbinders
OVER GRID

GRID staat voor gezamenlijke regionale ICT-dienst en is ontstaan vanuit vier gemeenten in de regio Oost-Groningen

 
> LEER GRID BETER KENNEN
WERKEN BIJ GRID

Grid staat in de regio groningen bekend als IT-werkgever waar medewerkers trots op zijn om voor te werken

 
> GA JIJ ONZE IT-UITDAGING AAN?
GRID VOOR JOU

Een stabiele werkomgeving is essentieel. Wij bieden publieke organisaties een doordacht, toekomstgericht, efficiënt en veilig IT-landschap

 
> ONTDEK DE VIER SUCCESFACTOREN VAN GRID
CONTACT

Rechtstreeks in contact of meer informatie

 
> KOM IN CONTACT MET GRID

CISO

Dieper graven naar de echte vraag

Ben jij een ervaren CISO (Chief Information Security Officer)? Dan zijn wij op zoek naar jou!

 

De organisatie

GRID is een regionale IT club die o.a. voor vier gemeenten in Oost Groningen IT-diensten aanbiedt. Eigentijds, enthousiast, nuchter en transparant. Samenwerken zit in ons DNA en we zijn een ambitieus en gedreven team met betrokken medewerkers. We werken aan de digitale transitie bij lokale overheidsorganisaties.

 

Join the club

Als CISO werk je samen met collega’s uit het Managementteam, Team Operations en Bedrijfsvoering. Je bent een belangrijke sparringpartner voor MT-leden en maakt onderdeel uit van bedrijfsvoering die verder bestaat uit de Functionaris Gegevensbescherming en Privacy Beleid.

In onze samenleving is informatievoorziening en digitalisering volop in ontwikkeling. Nieuwe kanalen, nieuwe technologie en digitale werkomgevingen. De waarde van data en informatie krijgt steeds meer aandacht en ook de bedreigingen zijn overal om ons heen en kent een grote innovatiekracht met gelijkwaardige impact. Dit vraagt om zorgvuldig bewaren en behandelen van de informatie en data van o.a. klanten, ketenpartners en het up-to-date houden van kennis bij medewerkers en gebruikers. Als CISO bied jij onze organisatie duidelijke richtlijnen en kaders vanuit beschikbare wet- en regelgeving. Zo leer jij ons hoe we onze informatie dienen te beschermen en hoe we veiligheidsrisico’s kunnen inperken.

 

Jouw taken en verantwoordelijkheden

  • Jaarlijks opstellen/herijken en uitvoeren van een informatieveiligheidsanalyse en het Informatiebeveiligingsbeleidsplan (op basis van de BIO);
  • Gevraagd en ongevraagd het MT adviseren over informatie, security en risicomanagement;
  • Je voert projecten en activiteiten uit met als doel een optimale bewustwording rondom informatieveiligheid;
  • Je borgt het verder ontwikkelen van de bewustwording in onze organisatie;
  • Je draagt zorg voor crisisoefeningen en adviseert over bedrijfscontinuïteit;
  • Je hebt de rol als security expert bij nieuwe ICT voorzieningen en bij ingrijpende veranderingen in de ICT infrastructuur;
  • Je voert controle/audit (o.a. ENSIA) activiteiten uit en zorgt voor zorgvuldige verslaglegging en rapportages;
  • Je werkt samen met je collega CISO’s van de gemeenten in ons GRID samenwerkingsverband;
  • Je voert risico analyses uit en adviseert hierover aan het MT;
  • Je werkt nauw samen met het Team Engineering en Functionaris Gegevensbescherming.

 

Hoe versterk jij de club?

Je beschikt minimaal over een afgeronde HBO/WO-opleiding en hebt kennis van relevante wet- en regelgeving op het gebied van informatieveiligheid. Denk hiervoor bijvoorbeeld aan BIO en ISMS. Je bent in staat om een visie te ontwikkelen en kunt de kennis van en ervaring met actuele ontwikkelingen op het gebied van informatieveiligheid binnen de overheid je snel eigen maken. Ook beschik je over certificeringen bijv. CISSP, CISM of vanuit SANS en/of bent bereid deze te behalen.

Je bent communicatief, een teamplayer en je hebt een proactieve werkhouding. Daarnaast ben je  analytisch, overtuigend en resultaatgericht. Je doorziet de samenhang van diverse belangen en onderwerpen en bent in staat om je CISO doelen te bereiken. Je kunt collega’s meenemen in nieuwe ontwikkelingen en weet hoe veranderingen tot stand te brengen. Je weet creatieve en innovatieve werkwijzen in te zetten.

 

Ons aanbod

GRID werkt aan eigentijdse projecten. Er zijn volop mogelijkheden om je te ontwikkelen en ook buiten de organisatie je netwerk te vergroten. Je krijgt veel ruimte om mee te denken én om je ideeën uit te voeren. We werken zowel thuis als op kantoor, waardoor jij je werktijden flexibel kunt indelen. Uiteraard afgestemd op jouw werkpakket,collega’s én persoonlijke voorkeur.

De medewerkers van GRID volgen de CAO-SGO (Samenwerkende Gemeentelijk Organisaties) en zijn voor de pensioenvoorziening aangesloten bij ABP. De functie is ingedeeld in functieschaal 10 – 11 (bruto maximaal € 5.372,-), afhankelijk van de ervaring die je meebrengt. Daarnaast wordt je beloond met een flexibel arbeidsvoorwaardenbudget van 17,05% bovenop je bruto salaris. De inschaling is afhankelijk van opleiding en werkervaring. Een ontwikkelplan kan deel uitmaken van de aanstelling.

Binnen GRID heerst een gezonde work-life balance. Bovendien kent onze regio geen files, hoef je maar beperkt te werken buiten normale werktijden en werk je dagelijks in een prachtige regio met stad én natuur.

 

Meer weten?

Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Helma Hoving telefoonnummer via 06 – 43 79 58 21 of kom langs voor een koffie afspraak. Wij leren je graag kennen!

 

Word jij graag onze nieuwe collega?

We kijken uit naar je sollicitatie. Tot en met 28 augustus 2022 kun je deze via vacatures@gridnv.nl insturen. De gesprekken vinden plaats op dinsdag 6 september 2022.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld